Ons bedrijf

Online Shop

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we vanaf nu onze klanten de mogelijkheid bieden om online te bestellen via onze gloednieuwe webshop. Dit betekent dat u nu overal en altijd onze producten kunt bekijken en bestellen, of u nu thuis bent, onderweg of op kantoor.

KLIK HIER OM NAAR DE SHOP TE GAAN

Onze webshop biedt een breed scala aan producten die u gemakkelijk kunt vinden en bestellen via onze intuïtieve interface.

Het bestellen van producten via onze webshop is eenvoudig en veilig. U kunt gemakkelijk uw producten toevoegen aan uw winkelwagen en bestellen voor de gekozen ophaaldag. Onze webshop is ook geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zodat u onderweg gemakkelijk kunt winkelen.

Als u vragen heeft over ons assortiment, onze webshop of uw bestelling, neem dan gerust contact op via lieven.lafaut@sint-amandshof.be.

We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij over onze nieuwe webshop en we kijken uit naar uw bestellingen!

Landbouwminister Koen Van den Heuvel onder de indruk van St-Amandshof!

Hoog bezoek in varkensbedrijf Sint-Amandshof donderdag. Koen Van den Heuvel (CD&V), die in februari Joke Schauvliege opvolgde als minister van Landbouw en Milieu, kreeg er een rondleiding op het bedrijf. Het bezoek van Van den Heuvel kadert binnen een reeks van bedrijfsbezoeken waar de minister al langer mee bezig is. Bedoeling is om de landbouwsector beter te leren kennen. “Eerder vandaag ben ik op een zorgboerderij in Nevele langs geweest en een paar weken terug ben ik in het kader van mijn bevoegdheid als minister van visserij ook al op zee geweest. Volgende week ga ik langs bij een fruitbedrijf. Op dat lijstje mocht uiteraard een West-Vlaams varkensbedrijf niet ontbreken.”

De keuze voor het Sint-Amandshof in Pittem is geen toeval. Zaakvoerders Lieven Lafaut en echtgenote Tania De Roo zetten al langer heel sterk in op duurzaamheid en dierenwelzijn. Zo opende het koppel vorig jaar nog een ultramoderne kijkstal, waar de varkens veel ruimte hebben en vrij kunnen rondscharrelen. De dieren kunnen via grote ramen 24 uur op 24 bekeken worden door bezoekers en passanten. Tegelijk is ook het zuiveringssysteem voor de varkensmest er heel erg innovatief. Zo wordt de mest eerst gescheiden en daarna natuurlijk gezuiverd door een groot rietveld dat achter het bedrijf ligt. Pas daarna wordt het gezuiverde water geloosd.

 De minister werd vergezeld door het Pittemse schepencollege en gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V). Zaakvoerder Lieven Lafaut nam het voltallige gezelschap op sleeptouw en gaf tijdens de rondleiding deskundig uitleg over de realisatie van de kijkstal (de plannen ervan werden overigens door de vorige minister van Landbouw Joke Schauvliege goedgekeurd), over de mestverwerkingsinstallatie en over de zuivering door de rietvelden.

Een volledig uitgebreid verslag kwam in tal van kranten & nieuwswebsite te staan:

Krant van West-Vlaanderen - Het Laatste Nieuws - Het Nieuwsblad - Nieuws Vandaag - www.boerenbond.be - www.vilt.be .... om er maar enkele te noemen !

 

Tania, Lieven & Manu

In midden West-Vlaanderen ligt het St.-Amandshof, de varkensboerderij van Tania en Lieven.  Beiden groeiden ze op op de boerderij van hun ouders. Ze waren gebeten door het boerenleven en namen eenmaal getrouwd de boerderij van hun ouders over. Ondertussen lijkt met hun enthousiaste zoon Manu de opvolging verzekerd ! Lieven en Tania  Lafaut werken dagelijks gedreven aan de optimale omstandigheden om hun varkens te kweken. Ze hebben een duidelijke visie voor ogen. Nieuwe technieken worden overwogen en uitgetest, continue kwaliteitscontrole garandeert de beste resultaten. Met veel liefde en trots bouwen zij een  21e eeuws landbouwbedrijf uit !

Bekijk hier de reportage van Manu voor meer informatie.

Kiezen voor de natuurlijke weg: ecologie en duurzaamheid

Naast de focus op hygiëne en het welzijn van de varkens is er ook veel aandacht voor het milieu. Door de mestverwerking op natuurlijke wijze via rietvelden te laten plaatsgrijpen kiest St-Amandshof resoluut voor een milieuvriendelijke oplossing!

Onze rietvelden bestaan uit individuele bekkens. Deze rietvelden maken het mogelijk om varkensmest dagelijks te behandelen tot loosbaar water. De resultaten van deze methode zijn uitstekend. Niet alleen wordt het organisch stof afgebroken, het stikstofgehalte wordt gevoelig naar omlaag gebracht. Aan de basis van dergelijk systeem ligt verregaand onderzoek o.a. aan de Universiteit van Gent.

Het aanleggen van deze rietvelden is meteen ook stimulerend voor de biodiversiteit.

Ook het gebruik van zonnepanelen illustreert hoe Lieven en Tania ook bewust met energie omgaan.

 

Dierenwelzijn voor alles

Het voer dat de volwassen varkens toegediend krijgen is een eigen recept dat Lieven en Tania ontwikkeld hebben in nauwe samenspraak met een voedingsdeskundige. De samenstelling focust vooral op de goede smaak van het vlees. Het is een voeding die niet alleen rijk is aan eiwitten maar ook natuurlijke antioxidanten zoals Kurkuma bevat.

Ook aan de stallen van het St.-Amandshof is veel zorg besteed: ze zijn ruimer dan gemiddeld , ruimer dan de norm voorschrijft... maar daar stopt het niet bij. In 2018 neemt Lieven een volledig nieuwe kijkstal in gebruik met meer speelruimte waar de varkens echt kunnen wroeten en ten volle hun natuurlijke gedrag uiten ! Een initiatief om terecht trots op te zijn. 

Onze kijkstal - een verrassende eventlocatie

Onze kijkstal is er klaar voor. Een unieke eventlocatie in het midden van de landelijke omgeving in Pittem. Neem daarom contact op met ons om

  1. Samen een event in de kijkstal te organiseren
  2. Ons te bezoeken -Onze hoeve te gebruiken als rustpunt / tussenstop op uw fiets-, wandel, paard of oldtimertocht.
  3. Nauwer samen te werken
  4. Ons vlees te verdelen

Altijd welkom www.belgasconne.be www.st-amandshof.be 0477 49 61 58

Onze kijkstal in de kijker op het regionale nieuws

Naar aanleiding van de opening van de kijkstal gaf Lieven wat uitleg aan de journalisten van WTV-Focus.

VOLG ONS & BLIJF STEEDS OP DE HOOGTE!